take these words home and think them through..

idag när jag var påväg hem så fick jag massa nostalgi känslor när timo räisänens underbara musik strömmade ur bilhögtalarna. Det ledde senare till att jag, just nu, njuter av lite av timos låta, typ with a mask on, take these words, the drug of my chois bla.
Kan aldrig bli för mycket av det goda? najs eller bajs? bra eller dåligt? för eller emot?


image52



Nu hade jag tänkt mig att jag skull börja sumera? helgen, men.. insåg lika snabbt att helgen är ju inte slut va! Bara lördag idag och en hel söndag återstår. Dock så har jag upplevt ett påsklov under senaste veckan. Det har vart ganska bra, men inte så händelserkt. En sak som jag kan konstatera är att det har blivit alldels för mycket godisätande. Gårdagen så följde jag med jojo till tattueraren och med oss var också ponta. Det var väl trevligt. Efter det gick jag så stan där jätte länge och strosade runt all by my self  (köpte godis och smycken) och väntade på oskar. Annars har min helg hitills vart mycket trevlig, men lite jobbig och orolig.

nog om det.. Inatt blir det till att vrida fram klockan en timme. Ta hand om er, hej!
..or the next song I write might be about you boy        

när man inte vill sova om nätterna för att man vet att verkligheten är bättre än vad man någonsin kan drömma om?

Jag har haft världens sämsta natt ever.
Har inte kunna sovit något på grund av att jag har drömt en massa olika saker. Både läskiga och konstiga. Vilket som så har jag vaknat varannan timme ungefär och tillslut så steg jag upp, pigg som en mört, klockan 9!
Nu, tre timmar senare, så har jag precis städat mitt rum.

Har hela dagen framför mig, och den bjuder på vad? Jois ringde rapporterade om party ikväll.. är dock inte säker om jag ska med på det. Var ett tag sen man partade kanske men morgondagen innebär tidig uppstignin så, är lite osäkert.

Eskilstuna imorgon tillsammans med johanna. Blue lotus ten a clock. Tåget avgår 08.35 från västerås station. Vilket äventyr!


varför se när man inte inser?

Jag börjar bli rejält trött på dendär attityden, sättet folk beter sig på men framförallt att dom själva inte förstå vad. För godtrogen för att ha fel. För upptagen för att boka. Eller hur var det?

Varför uttala sig, när man sedan gör samma misstag själv? Eller vänta.. jag skulle inte kalla det för misstag. Man är väl medveten om vad man gör, men tror att det går att lösa genom några få ord, kanske en gest eller något liknande. It's all about attention.

Hur var minnet? Minns du? Tyvärr, du förstår inte. Och jag är trött på allt nu. Sättet folk beter sig på..

"Varför se när man inte inser?" Säg mig..

-Det var så en väl känd man uttalade sig förut. Kommer inte ihåg hur allt gick till, slutade med att han fick en påle i ögat pga att han inte förstått vad som pågått under en lång tid. Det citatet är ett av dom bästa anser jag. Varför? -jag vet inte..gillar det starkt i alla fall.

Tack och hej kom åter när du är frisk.


Tillbaka till verkligheten

Gårdagen spenderades med sofie. Saknat den tjejen väldigt mycket. Vi tog det lugnt och kollade på film och hade även en intressant diskussion med en "kompiZZ". Åt massvis med chips osådär.

Dagen till ära ska spenderas med vem? Aldrig fel att vara själv heller thought. Ska ut och övningsköra med mamma & micke. Ta en sväng på hälla och kanske äta något? Min bror är bortrest och jag har inte så mycket att göra. Saknar oka :< Imorgon blir det iaf till att köra till framor och träffa släkt och äta påskmiddag. Känner på mig nu hur jobbigt det kommer att bli. Alltid lika segt men men.. ibland måste man göra sådant också. 
Jag mår bra och har aldrig var lyckligare. Glad påsk på er :)

Skärtorsdag

Snart är det äntligen lov! Sitter på datalektion just för tillfället och tänkte att det var dags att ta tag i mitt bloggande.
Alltså har ni insett hur många gågner jag har försökt att ta tag i det, men aldrig lyckats? Mycket snack och liten verkstad kan jag lova. Skäms

Nåja, först och främst lär jag typ ta fram ett ämne.
Sedan borde  jag välja för eller emot, Bajs eller najs?
hm..

Så, jag mjukstartar lite..

Påsk (hebreiska pesach "passera", "gå förbi") är en av de största årliga högtiderna inom judendomen. Inom kristendomen är påsken den största högtiden under det kristna kyrkoåret.

Påskdagen infaller sedan år 325 alltid första söndagen efter första fullmånen efter vårdagjämningen.

Skärtorsdagen är en högtidsdag som infaller torsdagen före påsk, dagen före långfredagen. Denna dag firar kristenheten att Jesus instiftade nattvarden. Bakgrunden var att Jesus den natten firade den judiska påskmåltiden tillsammans med sina lärjungar. Vissa exegeter menar att han då förklarade symboliken hos ett av bröden och en av bägarna (de som judarna menade tillhörde den stundande Elia), som hans kropp respektive hans blod.

Namnet kommer av "skära" som förr betydde "rena", vilket syftar på att Jesus tvättade lärjungarnas fötter före deras sista måltid, se fottvagning.

Vid skärtorsdagskvällens mässa kläds i regel altaret av efter avslutad mässa; ljus, blommor, vaser, dukar, allt bärs bort. Den gudstjänstfirande församlingen kan be Psaltaren 22, "De delade mina kläder mellan sig". Altaret står bart och utblottat som Kristus denna natt.

Nya asatroende använder istället denna asen Tors dag till att förbereda vårblotet. För vissa får det skära då syfta på den bleka ansiktsfärg Tor ådragit sig under vinterhalvåret.

Skärtorsdagen är enligt folktron framför allt den dag då häxorna begav sig till Blåkulla på lämpligt redskap. Detta förorsakade allehanda försiktighetsåtgärder i form av gömda kvastar och spisrakor, stängda skorstensspjäll och gevärsskott i luften för att försvåra häxornas förehavanden. En och annan påskeld kunde därtill råka bli för tidigt tänd.

Dagens häxor associerar även färden med rening, i så motto att den eld som erbjuds i Blåkulla kan befria dem från den klåda, som vissa kvalster med "skärtor" likljudande benämning orsakar. Numera går även utklädda barn omkring bland grannarna och med tecknade kort önskar glad påsk och hoppas på lite proviant för blåkullafärden i form av godis.

Så.. Bajs eller najs att små barn kommer och plingar på dörren och ber om godis?
image51


small poem of old friend

Ganska skön dag det var idag. Hade retorik, där vi fick arbeta med ganska roliga övningar. Efter det var det projekt arbete som gällde och vi gjorde våran redovisning. Resten av dagen har jag tillbringat framför datan och tv:n.
Jusstja, fyllde i några slingor i mitt hår också. "Råkade" ta lite i luggen också, vilket inte blev så jätte bra men.. bara le och se glad ut för..

snart är det lov igen! woho, kan det bli bättre? Ska bli så skönt. Behöver det känner jag alltså.. ganska skoltrött man börjar bli.

Imorgon blir en bra dag hoppas jag. Skola från 9-11 typ och sedan spicy hot med brudsen. Efter det blir det hemfärd, fixa lite och sen åka till Oka såklart.

Tack och hej leverpastej

en gån var jag
tandlös

den 10 mars 2008

Idag gjorde jag historia!? Nästan iallafall. Jag kan med stolthet berätta att jag och även några av mina vänninor från klassen har besegrat en av våra största mardrömar.. nämligen Matematik kurs C!

Vi har lämnat börjes lektioner, han parengteser, och hans utbrott. Vi är nu fria?
haha, skämt och sido.. men vi är klara med matten nu och vi klarade oss. Grattis till johanna som nästan var den enda som skrev ett klart G på nationella. Vi andra fick nöja oss med ett lite sämre betyg där, men somsagt klarade oss i helhet ändå. Stort grattis!

Idag: firat med lite choklad och inte så mycket mer. Dealen var att om vi fick G i slutbetyg skulle vi hoppa över körkortsteorin, vilke vi fick, och vilket resulterade i att det inte blev någon teori för mig idag. Dumt, jag vet.
Imorgon har jag studiedag. Studiedag alltså.. kommer spenderas med att läsa massa sidor i Oliver Twist boken. På onsdag väntar ett förhör (vilket jag hatar, har svårt att tänka djupt som man måste göra när man analyserar tex. en bok)

Skolan annars flyter på. För er som är intresserade så hade jag utvecklingssamtal idag. Det gick som det ska gå! Nu väntas ca. 1 och ½ vecka, och sedan är det åter igen lov. Påsklov. Då händer det grejer?

Outfit idag. Orginellt, vanligt som always. Kjol + linne, kan inte bli bättre helt enkelt.
Kjol från MQ, linne från H&M, skor från dinsko.
Bältet jag har på mig bjöd emelie mig på.. 3 kronor faktiskt, från röda korset. Tack ;)


fynda mera

Äntligen fredag!
Idag slutade jag skolan värsta tidigt. Klockan 11 närmare bestämt. Jag, empa, bianca, kristy & hanna drog till spicy hot och åt oss proppmätta på 13c och läsk!
Efteråt gick jag och empa på stan ganska länge. Gick runt och kollade och jag gjorde faktiskt världens fynd på röda korset! Eller ja.. köpte en blues/jacka för 20 kronor. Mycket prisvärd och förhoppningsvis användbar när det blir lite varmare ute.
Modellen var ganska kort i ryggen med ett prassligt tyg. Den är vit med blått & grått mönster och mörkblå mudd.
Kommer nog upp en bild så fort som möjligt för att från och med nu ska jag börja ta min blogg på allvar!

Tack och adjö!