Cykelsemester

..och nu är vi hemma igen. Semestern blev en dag kortare än planerat. Dels för den stekheta värmen men också på grund av vårt speed. Det gick helt enkelt snabbare än vad vi hade tänkt oss. Här nedan följer en kort sumering av de tre dagarna som turist. Även filmer kommer dyka upp inom en snar framtid.

Dag 1 - Västerås - Barkarö - Ryttene - Kvicksund.
Halv elva stod vi klara utanför sophie hus och det var där vi påbörjade vår semester. Tungt och svettigt var det. Första stoppet blev redan i barkarö. Jo, Ellinor fick punka efter endast 8 km. Räddaren i nöden var en äldre man från Sweizh? som förstod sig på dedär med cyklar. Vi hade däck osv. Efter bara 15 minuter så var vi på gång igen. Riktigt varm och svettigt då inga moln alls syntes till. I Ryttene blev det vatten paus utanför kyrkan. Efter kankse 2 timmar gav vi oss ut på riksväg 53 mot kvicksund. Äntligen framme på dag 1.

Först och främst laga lunch - ravioli. Satte upp tält och grejer. Tog det lungt, Åt chips och godis. Avslutade kvällen med grillning och lekar. Spelade bla. fia med ludo. "Ditvägen var som en öken"  Yoga, och slut på dagen.

Dag 2 - Kvicksund - Tumbo - Kungsör - Östtuna - Köping.
Nu blev vi en man mer. Eller kvinna. Emma slöt sig till gruppen redan vid 11 draget. Vi åt mackor och njöt av kvicksunds fina utsikt. I affärn på ica jobbade en bratkille. Dag 2 sattes igång. Vi turades om vem som skulle cykla med cykelkärran. Små grus vägar, Stora riksvägar och cykelvägar. Mälarleden var den sträckan vi mest gled på. Genom kungsör lantområden, torpa och allt där. Vi stannar brevid "skillinge" och badar. Skönt om något. Solar och pustar ut. Lagar nudlar och äter godis, samt samlar krafterna. Efteråt drar vi oss ut ur kungariget och målet var malmö(n).  Kartor må va bra, men när dom är fel suger dom. Det blev en felkörning på minst 40 miuter. "Lite motion har man aldrig dött av" Begav oss mot östtuna då vi hört rykten om en fin rastplats med sjö utsikt och bänkar. Stämde inte riktigt! Helt dött.. bänkarna var skymda bland skogens buskar. Hade vi något val? Vi fortsatte ända fram till köpings ytterkant. Stop. Köttbullar med mos blev kvällens middag. Därefter chips och en massa överskotts energi som resulterade i lite filmklipp och annat roligt. 

Dag 3 - Köping - Mungtorp - Kolbäck - Dingtuna - Västerås.
Tanken var att från början skulle vi stanna mellan kolbäck och dingtuna för att spendera en tredje natt. Dock så var vår speed alldeles för hög så det kändes inte värt. Från ett stall i ytterkanten av köping snyltade vi vatten och resan påbörjades. Glassstop i kolbäck gjorde susen. Färden gick otroligt snabbt. Dingtuna svepte förbi och väl framm i V-ås åkte vi till lövudden och badade och åt mat. Som vi började vår resa, avslutade vi den med ravioli.

Herregud va dessa tre dagar har gått snabbt. Ja visst är man glad att man är hemma. Hettan, vattenbrist, flugor osv må kännas väldigt jobbigt. Ja, det var det. Men kul också. "Vildmarkslivet" är ansrängande. Men cyklingen var inte så hård som jag trodde. Brända axlar och ont i rumpor, det är sånt man får ta! Tack för en trevlig resa. Pic's laddas förmodlingen upp på bilddagboken.

"Ditvägen var som en öken"
Sara "sarizzle" Cederborg


Kommentarer
Postat av: Emma

TA BOROOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOORT SARA; JAG SKÄMS IHJÄL!!!!!!!!!.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback