Knäckebröd är underskattat

Jag har insett nu, efter några veckors fundering, att knäckebröd är verkligen så himla underskattat. För att få fram denna slusats så har det skett otroliga diskussioner kring matbordet både hemma och i skolan.
Ett bit knäcebröd vid sidan om musslin till frukosten, en knäckemacka till lunchen. Varför inte bre ett knäckebröd med smör och lite skink-topping som eftermiddagsmacka. Väl vid middagen tar du fram osten och hyvlar en skiva ost och lägger den såklart på.. ja självklart knäckebrödet!

Senast idag vid lunchen så kom diskussionen om falu råg-rut upp igen. Väldigt smidiga, men också lite dumma då "rutorna" eller även kallade "bubblorna" förhindrar att få ett jämt lager av smör, är i vägen.
Därimot dessa stooora, ruuunda knäckebröd med ett stort hål i mitten, är väldigt bra. DOCK! Finns alltid en hake. När du väl garderat mackan med alla dessa olika pålägg så som, ost, skinka, gurka, tomat, salami, smör, kalkonbröst, sallad osv osv, Så är du beredd att ta första steget, nämligen första tuggan.
Vad händer efter det? -Jo, efter första tuggan så bildas en spricka genom hela knäckebrödet och det faller isär i små små bitar. Om du har tur så delas den på mitten, och vips så fick du helt plötsligt två mackor. Men om du har otur så resulterar det i en enda stor röra blandat med pålägg och brödsmulor.

Trots det dom stora rutorna, eller den osmidiga formen, så tog jag ändå ett knäckbröd igår, och idag, och jag kommer äta det imorgon med, dygnet runt? Just för det är så gott. Knäckebröd är underskattat! Men när man väl tagit en tugga av det.. mm

Och kom ihåg! Wasa.. du blir vad du äter.

image58

Kommentarer
Postat av: Linnéa

ett bit knäckebröd :D

Postat av: sara

hahahha oj lite gramatikfel

2008-04-04 @ 07:36:07
URL: http://saracederborg.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback